Home page

Citeva cuvinte…..

Dictionarele au definit in diferite moduri arta. Poetii, scritorii, literatii au avut o viziune de inspiratie, de frumos, de lumina, au avut ca loc de baza cuvintul. Muzicienii au avut ca unealta de plecare sunetul, muzica, armonia.Pictorii, sculptorii, artistii in general, au visat altfel: la lumina si la umbra, la forme, desen, compozitie si in special culoare.

Intru frumos, intru lumina, intru bucuria sufletului. Viata de fiecare zi ofera fiecaruia dintre noi, unghiuri de a vedea realitatea in mod diferit. Toate acestea raspund trairilor sufletesti ale individului. Fiecare admira intr-un fel si fiecare are frumosul lui particular care izvoreste din adincul sufletului lui. De aceea pictorii difera intre ei.

Toate acestea inseamna viata. Viata inseamna lumina. Lumina inseamna bucurie si frumusete. In toate ne calauzeste inspiratia, visul. “Pictura este oglnda lumii” spunea Leonardo. Ea patrunde sensul adinc al lucrurilor: “O muzica si o melodie pe care numai intelectul o intelege”,  o considera Michelangelo.

Pentru mine culoarea este singura cale spre adevar si implinire. Adevarul meu personal. Este speranta de a revedea soarele, lumina universului.